Amalfin rannikon löytöretki, Etelä-Italia
Välimerellistä eleganssia vuorten ja meren välissä
  
   10.–15.5.2018 tai  5.–10.6.2018 tai 17.–22.7.2018        
   
 Miltä näyttää maailman kaunein rannikko, joka alkaa Sorrentosta ja päättyy Salernoon?

Positano on Amalfin rannikon timantti. Vertikaalisesti rakennettu, kuvankaunis meren ja vuorten väliin jäävä kaupunki huumaa kauneudellaan kokeneenkin maailmanmatkaajan. Rannikon talot on rakennettu vuorten rinteille niin, että ne sulautuvat pystysuoriin kallioseinämiin. Kattoterassit avautuvat aavalle merelle; porrasaskelmat johdattavat salaperäisille kujille. Menneisyyden jalanjäljet luovat syvyyttä kaupunkikuvaan.

Positano on tunnettu arabeskivaikutteisesta pellavamuodistaan, käsintehdyistä sandaaleistaan, sitruunoistaan, merellisestä ruokakulttuuristaan ja keramiikkataiteestaan. Positanossa on kaksi uimarantaa ja hyvät kävely- ja vaellusmahdollisuudet liikkumisesta pitäville.
 
Löytöretkemme aikana tulet näkemään aidointa rannikkoa, huumaavaa luonnon kauneutta, tapaamaan paikallisia ihmisiä ja nauttimaan rennosta eteläitalialaisesta elämänmenosta.
 
Viikon aikana majoitumme Villa Palumboon.
 
ArsMondo on järjestänyt Amalfin rannikolla hyvinvointi- ja kulttuuriviikkoja jo vuodesta 2010.
 
   
​​​​​​​​​​​ALUSTAVA OHJELMA
 
1.päivä: saapumispäivä Positanoon
 
Klo 19.30 tervetuloa ja yhteinen illallinen ylhäällä Montepertuson kaupunginosassa.
Tutustumista toisiimme, hyvää italialaista ruokaa ja panoraamiset näkymät alas Positanoon sekä koko valaistulle Amalfin rannikolle.
 
Kuljetus lähtee Villasta klo 19.
Kuljetus takaisin Villaan illallisen jälkeen.
 
2.päivä: pellavamuoti ja käsintehdyt kristallisandaalit
 
Klo 8 – 9.30 aamiainen
 
Klo 10 – 13 kävelykierros Positanossa muotiin tutustuen
 
Ensimmäisenä päivänä pääset tutustumaan positanolaiseen muotiin, jota Amalfin satamasta viedään New Yorkiin ja muihin muodin mekkoihin ympäri maailmaa. Pääset vierailemaan Positanon johtavan pellavamuotiliikkeen ompelimossa ja näkemään, mitkä ovat tämänpäivän positanolaisen muodit trendit.
 
Matka jatkuu Positanon vanhimman kahvilan kautta alas kaupunkiin ja sandaalintekijän pajaan.
Positanolaiset käsintehdyt sandaalit ovat tärkeä osa positanolaista muotia. Ensimmäiset sandaalit tehtiin puu- ja nahkapohjille. Tänä päivänä positanolaiset kengäntekijät koristelevat nahkasandaalien pohjia koruin, kristallein, kivin ja nahkanauhoin käyttäen aina parhaimpia italialaisia valmistusmateriaaleja. Mm. Jacqueline Kennedy oli positanolaisten sandaalien suurkuluttaja.
 
Klo 13.30 lounas merenrannassa
 
Vapaa iltaohjelma
 
3.päivä:  Amalfi, Tramontin viinilaakso ja Ravellon Villa Cimbrone
 
Klo 8 – 9.30 aamiainen
 
Kokopäiväretki
 
Lähtö Positanosta aamiaisen jälkeen klo 10.
Päivän aikana vierailemme Amalfin kaupungissa, joka tunnetaan rannikon pääkaupunkina. Matkamme jatkuu Ravelloon ja kuuluisaan Villa Cimbroneen ja sen englantilaistyyliseen puutarhaan, jossa mm. Virginia Woolf, Greta Garbo ja Richard Wagner ovat vierailleet ja jonka puutarhan kauneudesta inspiroituneet. Ravellon jälkeen menemme Tramontin laakson ja vierailemme laakson vanhimmalla luomuviinitilalla. 

Vaikka rannikon jyrkästi porrastetut vuorenrinteet ovat toimineet sitruunan ja viininviljelyn tyyssijoina jo vuosisatoja, Amalfin rannikon rosee- ja punaviinit ovat vasta nyt tulossa maailmanlaajuiseen tietoisuuteen.

Opastus viinitilalla perehdyttää, miten viiniviljelyä on harjoitettu jyrkällä vertikaalisesti rakennetulla rannikolla. Vierailemme viinikellareissa, nautimme viininmaistajaisista sekä viinitilan omasta luomulounaasta sekä luonnollisesti seesteisen Tramontin laakson tunnelmasta.

Päivän aikana meillä on oma yksityiskuljetus Positanosta asti.
 
Paluu Positanoon klo 17/17.30 mennessä.
 
4.päivä: oma päivä
 
Klo 8 – 9.30 aamiainen
 
Oman päiväsi aikana voit nauttia Positanon uimarannoilla, lähteä bussilla (55 min.) tai laivalla (30 min.)  Sorrentoon tai tehdä vaelluksen ylhäällä vuorilla ”Jumalten polulla.” Annamme mielellämme vinkkejä.
 
5.päivä: Caprin päiväretki
 
Klo 8 – 9.30 aamiainen
 
Aamulla lähdemme Positanosta laivalla Caprin saarelle. Laiva lähtee 10:25. Laivamatka kestää 25 minuuttia. Caprin saarella vierailemme lääkäri, kirjailija Axel Münthen rakennuttamassa Villa San Michelessä, jonka puutarha on valittu Italian kymmenen kauneimman puutarhan joukkoon. Villan jälkeen jää omaa ostosaikaa Anacaprilla tai voit halutessasi osallistua maailmankuulun Sinisen Luolan veneretkelle.

Paluu joko klo 15 tai klo 18 Caprilta lähtevällä laivalla.

 
6. päivä: lähtöpäivä
Aamiainen alkaen klo 7.30
 
HINTA
1100€ / henkilö sisältää
 
*5 yön majoituksen kahden hengen huoneessa aamiaisineen Villa Palumbossa
*Illallisen viineineen saapumispäivän iltana
*Lounaan merenrantaravintolassa
*Kokopäiväretken Amalfille, Tramontin viinilaaksoon ja Ravelloon sisältäen luomulounaan opastuksen viinitilalla sekä sisäänpääsyn Villa Cimbroneen
*Retken Caprin saarelle sisältäen laivamatkat, kuljetuksen Caprin satamasta Anacaprille ja takaisin sekä sisäänpääsyn Villa San Micheleen
*Suomalaisen rannikon asiantuntijan paikanpäällä
 
*Matka Positanoon ei sisälly hintaan.
 
 
MATKUSTUS, MAJOITUS JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA 
 
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Vertikaalisesti rakennetussa Positanossa on paljon porrasaskelmia ja rappuskujia.
 
Positanossa on lukuisia ruokapaikkoja jokaiseen makuun. Annamme sinulle tietoa ravintoloista ja trattorioista, joten tiedät, mihin mennä lounaalle ja illalliselle.
 
MATKA
Lennot eivät sisälly hintaan.
Lähin lentokenttä on Napolissa.
Helsingistä Napollin lentää mm. Lufthansa www.lufthansa.com

Helsingistä Roomaan lentää mm. Finnair www.finnair.fi ja
Norwegian www.norwegian.com

Lähempänä matkan ajankohtaa koordinoimme osallistujien lentotiedot ja järjestämme yhteiskuljetusmahdollisuuden erillistä korvausta vastaan sekä Napolista että Roomasta suoraan Positanoon ja lähtöpäivänä Positanosta Napoliin ja Roomaan.


Mikäli haluat tulla itsenäisesti julkisia kulkuneuvoja käyttäen,
Roomasta pääset Positanoon:
Pikajuna vie sinut Roomasta Napoliin reilussa tunnissa, hinta noin 44€.
Napolista Vesuvius-juna vie sinut noin tunnissa Pompeijin kautta Sorrentoon, matka maksaa noin 4 €. 
Sorrennosta SITA-bussi vie sinut noin tunnissa serpentiinitietä Positanoon, matka maksaa noin 2€.
ArsMondo auttaa sinua mielellään rakentamaan matkasi Positanoon, ilmoitat vain, millä lennolla saavut Italiaan ja voimme yhdessä katsoa sinulle parhaiten sopivat vaihtoehdot kohteeseen.
 
Varausmaksu 100 € maksetaan 7 päivää varauksen jälkeen, ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia. Paikkoja rajoitetusti.
    
VARAA TÄSTÄ