​​​​​​​
   Ayurveda- ja joogaretriitti LANA LAVANINAN kanssa
 
Gallesessa, lähellä Roomaa 9.–15.9.2019
    

Tervetuloa LANA LAVANINAN retriittin italialaiselle maaseudulle!

 
Retriittimme pidetään Giulia di Gallesen luomuagriturismossa 55 km Roomasta pohjoiseen vanhalla etruskialueella.
Agriturismoa ylläpitää paikallinen italialainen perhe, joka luomuviljelee ja valmistaa omassa maassa kasvatetuista vihanneksista ja raaka-aineista viikon aikana tarjottavat ateriat. Agriturismo on rakennettu entisen luostarin alueelle ja joogatilamme on 1500-luvulla kirkkona toiminut rakennus. Gallesen keskiaikainen kylä sijaitsee kilometrin päässä. Sieltä löydät palan aitoa Italiaa.

Retriitissä pranayaman, joogan ja kasvisruoan avulla keho ja mieli saatetaan tasapainoon. Retriitti on avoin kaikille, jotka ovat kiinnostuneet omasta hyvinvoinnistaan ja ovat jooganneet ainakin jonkun verran.


AYURVEDA

Ayurveda on 5000 vuotta vanha perinteinen lääketieteen muoto, joka on peräisin Intiasta mutta on sittemmin levinnyt koko maailmaan. Se perustuu kokonaisvaltaiseen näkemykseen mielen ja kehon yhteistoiminnasta. Ayurveda-hoidoissa lähdetään ihmisen yksilöllisen kehotyypin tutkimuksesta, minkä jälkeen tutkitaan asiakkaan mielen ja kehon tilaa ja selvitetään välineet, joiden avulla ihminen voidaan parhaiten pitää tasapainossa tai palauttaa siihen. Ayurvedassa pyritään tarjoamaan sinulle tehokkaita työkaluja, joiden avulla voit itse edesauttaa hyvinvointiasi ja pysyä paremmin selvillä siitä, mikä sinulle parhaiten sopii. Käytännössä tämä tarkoittaa usein huomion kiinnittämistä aineenvaihduntaan, ruokavalioon ja elintapoihin.


   
   

Lana Lavanina: Kliininen Ayurveda-konsultti, joogaopettaja, pranayama-opettaja ja ravintoterapeutti

Koulutus ja kokemus
 
Ayurvedaa Lana on opiskellut alan johtavien asiantuntijoiden kanssa, kuten tohtori Atreya Smithin ja Sunil Joshin kanssa Ranskassa ja Intiassa. Lana on sertifioitu kliinisen ayurvedan terapeutiksi vuonna 2012 Nagpurissa, Intiassa, ja pyrkii soveltamaan ayurvedan oppeja suomalaiseen elämäntapaan. LanaPrana on oivallinen esimerkki siitä, miten ayurvedinen ruokavalio ja elämäntapa sekä jooga (asanat, pranayama ja meditaatio) vaikuttavat nykyiseen hyvinvointiin sekä elinvoimaiseen läsnäoloon.
 
Lana on Suomen Ayurveda hallituksessa ja myös yksi pääopettajista Suomen Ayurveda instituutissa, jossa järjestetään vuosittain useita koulutuksia. Hänen Ayurveda-vastaanotto tapahtuu Töölössä, Joogakoulu Shantissa.

Terapeuttisessa pranayamassa Lana on saanut oppinsa maailman arvostetuimmilta pranayamaopettajilta kuten O.P. Tiwarilta ja Paul Dallaghanilta. Hänellä on 13 vuoden kokemus pranayaman harjoittelusta ja opettamisesta.
 
Lana on opettanut astanga- ja hathajoogaa yli 16 vuotta ja harjoitellut
säännöllisesti Sri K. Pattabhi Joisin ja Sharath Rangaswamyn kanssa
Intian Mysoressa. Vuosina 2007-2009 Lana toimi Yoga-Thailand-joogakeskuksen
vakituisena opettajana. Nykyään hänen pääopettajiaan ovat kanadalaiset
Ron Reid ja Meenakshi (Marla Joy). Lana on opiskellut myös Richard
Freemanin, Chuck Millerin ja Maty Ezratyn kanssa. Lana on
erikoistunut hatha-, astanga- ja vinyasajoogaan.
Lanan lyhyt elämäkerta

Muutin Suomeen 18-vuotiaana ja kouluttauduin
humanististen tieteiden kandidaatiksi. Sen jälkeen
opiskelin Pariisissa ja työskentelin Etelä-Koreassa ja Thaimaassa.
 
Nuorena sairastin todella paljon ja jouduin syömään lukemattomia antibioottikuureja sekä lääkkeitä. Ne eivät kuitenkaan tuoneet apua ongelmiini. Sitten aloitin joogaopinnot Soulissa vuonna 2001 ja koin positiivisen sisäisen muutoksen ja oloni koheni. Tämän jälkeen jatkoin joogaopintojani opettajani Paul Dallaghanin ja Sri O.P Tiwarin johdolla Thaimaassa ja Intiassa. Joogan ja pranayaman ansiosta kiinnostuin ayurvedasta, joka on auttanut minua syventämään ymmärrystä mielen ja kehon kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Joogan, pranayaman ja ayurvedan avulla sain kehoani ja mieltäni tasapainotettua sekä vahvistettua terveyttäni. Löysin uuden elämäntavan, joka tukee kokonaisvaltaisesti hyvinvointiani. Ayurvedan ja joogan ansiosta Lana synnytti 44-vuotiaana terveen pojan luonnollisella tavalla ilman lääkkeitä ja haluaisi auttaa pareja hedelmällisyyshoidoissa ayurvedisin keinoin.
 
Nykyään LanaPrana opettaa Joogakoulu Shantissa. Pidän myös pranayama- ja ayurvedakursseja ja teen ayurvedisia konsultaatioita ja öljyhoitoja. Nykyään Lana toimii myös vierailevana opettajana useissa joogaopettajakoulutuksissa sekä luennoi erilaisissa tapahtumissa.
 
LanaPranan nettisivut

​​


ALUSTAVA OHJELMA
 
9.9.2019
Saapumispäivä
Illallinen klo 19:30

10.–11.9. ja 13.–14.9.2019
Pranayama klo 7:30 - 8
Joogaharjoitus klo 8 – 9.30
Ayurvedaluento klo 16 – 17
Palauttava harjoitus ja iltapranayama klo 17 - 18

Aamiainen alkaen klo 9.30
Lounas klo 13.30
Illallinen klo 19.30

12.9.2019 järjestämme retken Euroopan suurimmalle kraaterijärvelle, Bolsenan järvelle. Päivän aikana käymme Unescon maailmanperintökohteessa Civita di Bagnoregiossa eli kuolleessa kaupungissa sekä iki-ihanassa Orvietossa, jossa sinulle jää myös shoppailuaikaa. Paluu illalliseen mennessä agriturismoon.

15.9.2019 lähtöpäivä
Aamiainen

*retriitin aikana agriturismon emäntä Giulia kertoo paikallisista yrteistä ja niiden käytöstä; voit myös halutessasi kokata Giulian kanssa paikallisen lounaan. Giulia valmistaa retriitin aikana nauttimamme kasvisateriat. Hän on kasvattanut kolme aikuista poikaansa kasvissyöjiksi ja tästä syystä hän on perehtynyt monipuoliseen kasvisruokaan.

MATKUSTUS, MAJOITUS JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA
 
MAJOITUS
Kahden hengen huoneissa Giulia di Gallesen agriturismossa¨
 
MATKA
Lennot eivät sisälly hintaan.
Lähimmät lentokentät ovat Roomassa
 Helsingistä suoraan Roomaan lentää mm. Finnair www.finnair.fi ja Norwegian www.norwegian.com
Rooman Fiumicinon lentokentältä pääset suoraan junalla Gallese Teverinaan. Matka kestää 2 tuntia ja lipun hinta on alk. 11€.
Tarvittaessa voimme järjestää myös kuljetuksen lentokentältä agriturismoon lisämaksua vastaan.

HINTA 
1040€ / henkilö sisältää
-Lana Lavaninan opetuksen
-6 vuorokauden majoituksen Giulia di Gallesen agriturismossa Gallesessa kahden hengen huoneissa (jokaisessa huoneessa oma kylpyhuone, ilmastointi, wi-fi yhteys, liinavaatteet ja pyyhkeet)
-6 luomuaamiaista, 5 luomulounasta ja 6 luomuillallista agriturismossa kasvatetuista luomuraaka-aineista. Kaikki ateriat ovat kasvisaterioita (voi sis. juustoja ja kananmunaa)
-Kuljetukset Gallesen rautatieasemalta agriturismoon saapumispäivänä ja lähtöpäivänä agriturismosta asemalle
-Kurssitilan rajattoman käytön viikon aikana
-Vierailun paikallisella viinitilalla


​VARAUKSET
Paikkoja on vain rajoitetusti ja ne täytetään varausjärjestyksessä. Varauksen voit tehdä puhelimitse, sähköpostilla tai lomakkeella.
Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan. Yhteystiedot ovat tässä alla.

Varausmaksu 200 € maksetaan 7 päivää varauksen jälkeen, ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia.


VARAA TÄSTÄ