​
Jooga- ja ayurvedaretriitti LanaPranan kanssa
1.–7.10.2018 Sisiliassa   
Tervetuloa Lana Lavaninan jooga- ja ayurvedaretriiitiin Sisiliaan!
Retriittimme pidetään Torre Salsan luonnonpuistossa merenrannalla Sisilian länsirannikolla.
 
Retriitissä pranayaman, joogan, ayurveda-oppien sekä kasvisruoan avulla keho ja mieli palautetaan tasapainoon.
 
Alue sykähdyttää kauneudellaan: kuusi kilometriä hiekkarantaa ja suojeltuja hiekkadyynejä;  upeaa välimerellistä luontoa, jossa vitivalkoiset kallionseinämät laskevat turkoosiin kimaltelevaan mereen palmujen huojuessasi vierelläsi.
 
Viidessä minuutissa kävelet merenrantaan.
 
Luonnonpuiston alueelta löydät vain agriturismomme, jossa on upeat joogatilat sekä oma ravintola. Joogan lisäksi pääset uimaan sekä tekemään pitkiä kävelyjä hiekkarannalla ja luonnonpuistossa.
 
Agriturismon omassa ravintolassa nautimme päivittäin aamiaisen ja kasvisillallisen. Illallinen on runsas italialaiseen tapaan ja valmistettu alueella kasvavista raaka-aineista. Illallinen sisältää lasin sisilialaista punaviiniä tai valkoviiniä.
 
Lounaan voit valmistaa asuntojen omassa keittiönurkkauksessa – tuomme valmiiksi salaattitarpeet, juustoja ja leipää sekä hedelmiä. Raaka-aineet ovat tuoreita.
 
Agriturismossa majoitumme kolmen hengen apartementoihin, joissa oma terassi merinäköalalla, kylpyhuone ja keittiönurkkaus. Sängyt kolmen hengen asunnoissa on jaettu niin, että olohuoneessa on hyvin nukuttava sohvasänky, pienessä nukkumahuoneessa toinen sänky ja kolmas sänky tilavalla parvella.
Mahdollisuus myös kahden hengen apartementoon lisämaksua vastaan.
 
Joogan ja ayurvedan lisäksi pääset viikon aikana näkemään ja tutustumaan myös kuuluihin turkkilaisiin portaisiin Scala dei Turchi. Nämä huimat valkoiset kalliojyrkänteet nousivat maailmanmaineeseen myös komissario Montalbanon siellä seikkailtua. Samalla näet temppelilaakson Valle dei Tempin, kreikkalaisen taiteen ja arkkitehtuurin spektaakkelin. Järjestämme myös vierailun paikalliselle viinitilalle, jossa maistamme paikallista viiniä ja sisilialaisen ruokakulttuurin erikoisuuksia. Viikon aikana pääset sisälle aitoon sisilialaiseen kulttuuriin ja elämään ja näkemään palan koskematonta ja kauneinta Sisiliaa.
 
Retriitti on avoin kaikille, jotka ovat kiinnostuneet omasta hyvinvoinnistaan ja ovat jooganneet ainakin jonkun verran.
   
​​​
Lana Lavanina: Kliininen Ayurveda-konsultti, joogaopettaja, pranayama-opettaja ja ravintoterapeutti
       
Koulutus ja kokemus
 
Ayurvedaa Lana on opiskellut alan johtavien asiantuntijoiden kanssa, kuten tohtori Atreya Smithin ja Sunil Joshin kanssa Ranskassa ja Intiassa. Lana on sertifioitu kliinisen ayurvedan terapeutiksi vuonna 2012 Nagpurissa, Intiassa, ja pyrkii soveltamaan ayurvedan oppeja suomalaiseen elämäntapaan. LanaPrana on oivallinen esimerkki siitä, miten ayurvedinen ruokavalio ja elämäntapa sekä jooga (asanat, pranayama ja meditaatio) vaikuttavat nykyiseen hyvinvointiin sekä elinvoimaiseen läsnäoloon.
 
Lana on Suomen Ayurveda hallituksessa ja myös yksi pääopettajista Suomen Ayurveda instituutissa, jossa järjestetään vuosittain useita koulutuksia. Hänen Ayurveda-vastaanotto tapahtuu Töölössä, Joogakoulu Shantissa.
 
Terapeuttisessa pranayamassa Lana on saanut oppinsa maailman arvostetuimmilta pranayamaopettajilta kuten O.P. Tiwarilta ja Paul Dallaghanilta. Hänellä on 15 vuoden kokemus pranayaman harjoittelusta ja opettamisesta.
 
Lana on opettanut astanga- ja hathajoogaa yli 16 vuotta ja harjoitellut säännöllisesti Sri K. Pattabhi Joisin ja Sharath Rangaswamyn kanssa Intian Mysoressa. Vuosina 2007-2009 Lana toimi Yoga-Thailand-joogakeskuksen vakituisena opettajana. Lana on opiskellut myös Ron Reidin ja Meenakshin (Marla Joy) sekä Richard Freemanin, Chuck Millerin ja Maty Ezratyn kanssa. Lana on erikoistunut hatha-, astanga- ja vinyasajoogaan.
​​​​​​
Lanan lyhyt elämäkerta
       
Muutin Suomeen 18-vuotiaana ja kouluttauduin humanististen tieteiden kandidaatiksi. Sen jälkeen opiskelin Pariisissa ja työskentelin Etelä-Koreassa ja Thaimaassa.
    
Nuorena sairastin todella paljon ja jouduin syömään lukemattomia antibioottikuureja sekä lääkkeitä. Ne eivät kuitenkaan tuoneet apua ongelmiini. Sitten aloitin joogaopinnot Soulissa vuonna 2001 ja koin positiivisen sisäisen muutoksen ja oloni koheni. Tämän jälkeen jatkoin joogaopintojani opettajani Paul Dallaghanin ja Sri O.P Tiwarin johdolla Thaimaassa ja Intiassa. Joogan ja pranayaman ansiosta kiinnostuin ayurvedasta, joka on auttanut minua syventämään ymmärrystä mielen ja kehon kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Joogan, pranayaman ja ayurvedan avulla sain kehoani ja mieltäni tasapainotettua sekä vahvistettua terveyttäni. Löysin uuden elämäntavan, joka tukee kokonaisvaltaisesti hyvinvointiani. Ayurvedan ja joogan ansiosta Lana synnytti 44-vuotiaana terveen pojan luonnollisella tavalla ilman lääkkeitä ja haluaisi auttaa pareja hedelmällisyyshoidoissa ayurvedisin keinoin.
    
Nykyään LanaPrana opettaa ayurvedaa Suomen Ayurveda-instituutissa ja ottaa vastaan asiakkaita Töölössä. Hän myös opettaa joogaa Joogakoulu Shantissa. Lana pitää myös pranayama- ja räätälöityjä ayurvedakursseja sekä tekee ayurvedisia öljyhoitoja. Nykyään Lana toimii myös vierailevana opettajana useissa joogaopettajakoulutuksissa sekä luennoi erilaisissa tapahtumissa. LanaPranan nettisivut: www.lanaprana.fi

Ayurveda on 5000 vuotta vanha perinteinen lääketieteen muoto, joka on peräisin Intiasta mutta on sittemmin levinnyt koko maailmaan. Se perustuu kokonaisvaltaiseen näkemykseen mielen ja kehon yhteistoiminnasta. Ayurveda-hoidoissa lähdetään ihmisen yksilöllisen kehotyypin tutkimuksesta, minkä jälkeen tutkitaan asiakkaan mielen ja kehon tilaa ja selvitetään välineet, joiden avulla ihminen voidaan parhaiten pitää tasapainossa tai palauttaa siihen. Ayurvedassa pyritään tarjoamaan asiakkaalle tehokkaita työkaluja, joiden avulla hän voi itse edesauttaa hyvinvointiaan ja pysyä paremmin selvillä siitä, mikä hänelle parhaiten sopii. Käytännössä tämä tarkoittaa usein huomion kiinnittämistä asiakkaan aineenvaihduntaan, ruokavalioon ja elintapoihin.
    
    
​​
MATKAOHJELMA ​​​​

1.10.2018
Saapumispäivä


Illallinen klo 19:30

2.–3.10. ja 5.–6.10.2018
Pranayama klo 7:30 - 8:30

Joogaharjoitus klo 8:30 – 10
Ayurvedaluento klo 16 – 17
Palauttava harjoitus ja iltapranayama klo 17 - 18

Aamiainen klo 10
Illallinen klo 19
 
4.10.2018 retkipäivä tai oma vapaapäivä

7.10.2018 lähtöpäivä
Aamiainen


        
MATKUSTUS, MAJOITUS JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA

Kerro matkareittisi, autamme sinua mielellämme nopeimpien reittien valinnassa. Lähin lentokenttä löytyy Palermosta, jonne lentää mm. Lufthansa, British Airways ja KLM
Lähempänä matkan ajankohtaa koordinoimme osallistujien lentotiedot ja järjestämme yhteiskuljetuksen Palermon lentokentältä suoraan agriturismoon.

​HINTA
1050€ / henkilö sisältää
Lana Lavaninan opetuksen ja luennot
6 vuorokauden majoituksen agriturismossa kolmen hengen apartementoissa
6 aamiaista, 6 illallista ja lounastarpeet 5 päivän salaattilounaaseen
*Lennot eivät sisälly hintaan


VARAUKSET
Varauksen voit tehdä puhelimitse, sähköpostilla tai lomakkeella. Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi , sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan. Yhteystiedot ovat tässä alla.

Varausmaksu 200€ maksetaan 7 päivää varauksen jälkeen. ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse.
Viimeinen varauspäivä on 5.1.2018.

    
VARAA TÄSTÄ