​
Joogaa ja kehonhuoltoa merenrantakaupunki Salernossa, 2 tuntia Roomasta etelään

21. - 27.9.2020
ohjaajana FM, joogaopettaja (RYT200), hoitaja,
hyvinvointiyrittäjä, kirjoittaja ja kieltenopettaja Jarna
Paalanen-Flyktman 
Tule viettämään rentouttava, kehoa ja mieltä energisoiva viikko upeaan merenrantakaupunki Salernoon!

Ihastuttavaan 135 00 asukkaan Salernoon on helppo tulla niin Napolista kuin Roomasta. Roomasta pikajunat kiitävät Salernoon
joka tunti, matka kestää reilut kaksi tuntia. Napolista Salernoon on 40 minuutin junamatka.


Salernon  lumoava vanha kaupunki tarjoaa elämyksiä moneen makuun.
Kapeiden satumaisten kujien kätköistä löydät mm. 62 vuotta lierihattuja tehneen hatuntekijän, aidon sadoista tuhansista koristenapeista täyttyvän nappikaupan, nahkakenkiä ja –laukkua tekevän käsityöläisen, parfyymipuodin, vintage-vaateliikkeitä, kulinaristisia pikkukauppoja ja tietysti ihastuttavia pikkuravintoloita ja viinibaareja.


Salernon tuomiokirkko ja sen loistokas marmorinen krypta on kaupungin tunnettuja nähtävyyksiä, kuten keskiaikainen Arechin linna vuorenrinteellä. Kävelykatu Vittorio Emanuelelta löydät puolestaan lukuisia merkkiliikkeitä. Salernon rannassa kulkee rantabulevardi, jossa niin paikalliset kuin kaupungissa vierailevat käyskentelevät päivän jokaisena tuntina. Edessä siintää kimalteleva meri ja kaupungista alkava Amalfin rannikkko. Kulttuurista kiinnostuneille Teatro Verdi tarjoaa oopperoita, baletteja ja konsertteja.


OHJELMASTA
Päivät aloitamme aamujoogalla, joka on helppo, kehoa notkeuttava ja virkistävä sekä päivään energisoiva harjoitus. Joogan jälkeen nautimme aamiaisen majoituspaikoissamme.
Päivisin sinulla on aikaa rentoutua Italian loppukesän lämmössä rannalla, tehdä retkiä huikeisiin lähikyliin, tai shoppailla sydämesi kyllyydestä.
Kaksi kertaa viikon aikana, päivän ja illan taitteessa, ennen illallisaikaa, teemme joogasalilla rentouttavan, kehoa huoltavan, venyttävän ja palauttavan Yinjoogaharjoituksen. Tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan voimme tehdä iltaharjoitusta myös ulkosalla. Ilat ovat varattuja ihania italialaisia illallisia varten paikallisissa ravintoloissa, joita voit valita makusin mukaan.

Voit yhdistää tähän myös edeltävän viikon Positanossa - ihana tuplaviikko joogaa, aurinkoa ja merta!

   
​​​​​​

​​
OHJAAJANA FM, joogaopettaja (RYT200), hoitaja, hyvinvointiyrittäjä, kirjoittaja ja kieltenopettaja Jarna Paalanen-Flyktman.

"Olen toiminut kieltenopettajana koko aikuiselämäni. Vuodesta 2012 olen ohjannut joogaa oman toiminimeni Yarnantan puitteissa sekä toiminut vakituisena opettajana mm. Helsingissä, Espoossa, Hangossa ja Jyväskylässä (Yoga Nordicilla, Merijoogassa, Keholataamolla, It’s Yoga Helsingissä, Mahdollisuuksien Talolla, ReadySetPolella sekä StudioAK:lla). Joogakoulutukseni kattaa mm. Hathajoogan, Vinyasan, Flown, Stralajoogan, Yinjoogan ja Aerialjoogan (Unnata). Tärkeimpiä opettajiani ovat olleet suomalaiset Anu-Maaria Eerikäinen ja Clare Gates-Sjöblom, sekä ulkolaiset Padma Nair, Tara Stiles, Michelle Dortignac ja Joe Barnett.
 
Tärkeimpänä opetuksessani pidän harjoituksen turvallisuutta ja luonnollisuutta.
Lähestyn asanoita kunkin joogaajan omakohtaisesta tilanteesta. Tarkoitus ei ole pyrkiä kohti jotain ulkoista päämäärää, vaan tutustua itseensä, löytää uusia asioita omasta suhtautumistavasta elämään ja kehoonsa. Harjoituksen aikana avautuu mahdollisuuksia kasvattaa omaa energiaa ja omia voimia - toisaalta myös päästää irti suorittamisesta. Kaikki tekeminen ja oleminen lähtee hengityksestä, sen tiedostamisesta, siihen nojaamisesta.  Ohjaamani jooga on myös kokonaisvaltaisesti terapeuttista. Ohjaukseni on rentoa ja iloista, usein myös filosofialla höystettyä. Työskenneltyäni koko ikäni ryhmien ja yksilöiden kanssa olen tottunut toimimaan erilaisissa ympäristöissä ja erilaisten ihmisten kanssa.
 
Teen myös hoitoja - mm. ayurvedista joogahierontaa ja intialaista päähierontaa. Olen kouluttautunut Shindo-rentoutusohjaajaksi. Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi - uni, liikunta, ravinto, mielen tasapaino - ovat opetuksessani aina mukana. Yhdistän kaikkiin joogatunteihini intialaisen joogatradition lisäksi myös mm. kiinalaisen lääketieteen elementtejä (meridiaanit, akupisteet) sekä chakrojen eli kehon energiakeskusten aktivointia.
 
Joogan lisäksi intohimojani ovat mm. meri, luonto, kirjallisuus, kirjoittaminen, käsityöt, kielet, kuvataiteet, puutarha, musiikki, matkailu, Italia. Italiaan olen tutustunut jo nuoresta asti - tutuksi ovat tulleet moninkertaisesti niin Rooma, Toscana kuin Apuliakin, Venetsia, Cinque Terre, Ravenna… Italia on ihana maa, täynnä katsottavaa ja koettavaa. Olen myös italian kielen opettaja.

Tervetuloa nauttimaan upeasta jooga- ja kehonhuoltoviikosta!"
-Jarna Paalanen-FlyktmanALUSTAVA OHJELMA

Majoitus Salernon idyllisessä vanhassa kaupungissa Antica Salerno B&B:ssä ja B&B Salerno Centrossa.

21.9. saapumispäivä
Saapuminen Salernoon
Yhteinen, mutta omavalintainen, illallinen klo 20 Salernon vanhassa kaupungissa

22.9. vanhan kaupungin idylli
Klo 7.30 - 9 aamujooga
Aamiainen
Aamiaisen jälkeen tutustumista Salernon vanhaan kaupunkiin: tapaamisia käsityöläisten kanssa, shoppailua, vierailu kuuluisassa Salernon tuomiokirkossa ja sen marmorikryptassa, jne.
Klo 13 lounas makrobioottisessa ravintolassa (omavalintainen)
Vapaa iltaohjelma

23.9. keskiaikaisen linnan kertomaa
klo 7.30 - 9 aamujooga
Aamiainen
Aamiaisen jälkeen retki Arechin keskiaikainen linnaan, joka sijaitsee ylhäällä kukkuloilla Salernossa. Menemme bussilla ylös ja kävelemme alas.

Jooga 17 - 18.30

Klo 19.30 viinin- ja juustonmaistiaiset vanhassa kaupungissa. Pääset maistelemaan Campanian maakunnan herkullisimpia juustoja ja viinejä.

24.9. retki keramiikkakylä Vietri sul Mareen ja anjoviskylä Cetaraan
klo 7.30 - 9 aamujooga
Aamiainen
Voit viettää päivän Salernossa tai lähteä retkeilemään Amalfin rannikon kahteen alkuperäisimpään kylää.

Ensin pysähdymme 3 km:n päässä sijaitsevassa, kuuluisassa keramiikkakylä Vietri sul Maressa. Kylä on tunnettu Solimenen keramiikkatehtaasta sekä käsintehdystä keramiikasta. Kylä täyttyy siis keramiikkapajoista ja on näkemisen arvoinen paikka.

Cetara on 880-luvulla perustettu kalastajakylä Amalfin rannikolla. Tämä 2000 asukkaan idyllinen kylä on noussut maailmanmaineeseen colaturansa eli anjoviskastikkeensa ansiosta. Colaturaa muinaiset roomalaiset käyttivät lähes kaiken ruuan kastikkeena. Cetaran colatura valmistetaan noudattaen alkuperäistä reseptiä, jonka Amalfin sisterssiläismunkit aikoinaan kehittivät. Cetarassa nautimme siis hyvän lounaan.


25.9. oma päivä
klo 7.30 - 9 aamujooga
Aamiainen, jonka jälkeen vapaa päiväohjelma.

Jooga 17 - 18.30
Yhteinen, mutta omavalintainen, illallinen klo 19.30.

26.9. oma päivä ja yhteinen illallinen
klo 7.30 - 9 aamujooga
Aamiainen
Klo 19.30 yhteinen, mutta omavalintainen, illallinen

27.9. Lähtöpäivä
aamiainen


MATKUSTUS, MAJOITUS JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA
MATKA
Lennot eivät sisälly hintaan.
Lähin lentokenttä löytyy Napolista.
Helsingistä Napollin lentää mm. Lufthansa
Helsingistä suoraan Roomaan lentää mm. Finnair  ja
Norwegian

Itsenäisesti julkisia kulkuneuvoja käyttäen,
pääset Roomasta Salernoon erikoispikajunalla. Matka kestää reilut kaksi tuntia. Lisätiedot: Trenitalia ja Italo
Napolista pääset junalla 40 minuutissa Salernoon.

VARAUKSET
Varauksen voit tehdä puhelimitse (044 32 00 008), sähköpostilla (asiakaspalvelu@arsmondo.fi) tai lomakkeella.
Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan.

Varausmaksu 200 € maksetaan heti. ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia. Paikkoja on vain rajoitetusti ja ne täytetään varausjärjestyksessä.


Hinta 870€ / henkilö
 

Hinta sisältää
*Jarna Paalanen-Flyktmanin joogaopetuksen 
*6 yön majoituksen kahden hengen huoneissa (pyydä tarjous yhden hengen huoneesta)

*makrobioottisen lounaan
*viinin- ja juustonmaistiaiset
*retken Vietri sul Mareen ja Cetaraan  (julkisia kulkuvälineitä käyttäen)

*retken Arechin linnaan

Salernon ja Cetaran kuvat: Marja Seppälä   
VARAA TÄSTÄ