​
Joogaa ja kulinaristisia nautintoja merenrantakaupunki Salernossa
SAARA RÖNNHOLMIN kanssa


5. - 11.10.2020 
JOOGARETRIITIN OHJAAJANA, joogaopettaja (Eryt200, ryt500), joogakouluttaja, ayurveda-konsultti, hyvinvointiyrittäjä, Saara Rönnholm.

"Olen opettanut vuodesta 2009 ja perustanut oman yritykseni Exhale Finlandin vuonna 2010. Yritykseni kautta olen toiminut opettajuuteni alkuaikoina vakituisena opettajana mm. Yoga Nordicilla ja Studio Yinissä sekä Vantaan aikuisopistolla. Nykyään opetan vain omia ryhmiä pääkaupunkiseudulla, pidän workshoppeja ja retriittejä. Joogakoulutukseni kattaa mm. hathajoogan, vinyasan, flown, yinjoogan ja olen myös klassisen pilateksen opettaja. Tärkeimpiä mentoreitani ovat olleet Noah Mazé (hatha-vinyasa), Tiffany Chruikshank (flow), Dhugal Meachem (yin), Janne Kontala (filosofia) ja Anneli Rautiainen (iyengar), Jutta Aalto (anatomia) sekä monet muut kollegat Suomessa ja ulkomailla.


Tärkeimpänä opetuksessani pidän harjoituksen aikana turvallisuutta, läsnäoloa ja jokaisen kykyä nähdä itsensä harjoituksessa. Olemme jokainen erilaisessa tilanteessa ”polun alussa, keskellä, ylämäessä, alamäessä” ja sen huomioinen harjoituksessa on tärkeää. Annan vaihtoehtoja, varioin harjoituksia ja ruokin jokaista löytämään oman potentiaalin. Matkan aamuharjoitukset ovat startti päivään, avataan keho ottamaan vastaan päivä ja sen tuomat haasteet. Ilta/päiväharjoitukset tuovat taas ”balanssia” tasaamaan päivää ja palauttamaan meitä hetkeksi oman hengityksen äärelle ja havainnoimaan itseämme juuri siinä missä olemme.

 
Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi sisältäen joogan, levon,  liikunnan, ravinnon ja tietysti mielen tasapainon ovat aina intohimoisesti mukana opetuksessani. Olen opiskellut vuodesta 2015 ayurvedaa (Suomen Ayurveda Instituutti) ja myös yinjoogan ”kyljessä” kiinalaista lääketiedettä, joten minulla on laaja tietotaito tarkastella ihmistä näiden iki-aikaisten lääketieteiden kautta.  Joogan lisäksi rakastan ruokaa - olenhan koulutukseltani myös kokki - ja kokkaan paljon kotona (opetan myös toisinaan muita). Matkustan aina sinne, missä ruoka on erinomaista, kuten Italiaan. Liikunta on henkireikä arjessa, johon kuuluu voimailua ja kiipeilyä. Rakastan kauniita asioita, kuten taidetta ja rakennuksia, niitä jaksan katsella ja arvioida aina.

Tervetuloa nauttimaan ihanasta joogaretriitistä kanssani Salernoon!
Saara Rönnholm"SALERNOSTA
Ihastuttavaan 135 00 asukkaan Salernoon on helppo tulla niin Napolista kuin Roomastakin. Roomasta pikajunat kiitävät Salernoon
joka tunti, matka kestää reilut kaksi tuntia. Napolista Salernoon on 40 minuutin junamatka.


Viikon aikana nautimme ja maistelemme eteläitalialaisen ja Amalfin rannikon kulinaristisia herkkuja. Salernosta löytyy pieniä trattorioita ja ainutlaatuisia "yhden huoneen ravintoloita," joissa pääset nauttimaan paikallisia ruokakulttuurin antimia. Anjoviskylä Cetaraan teemme päiväretken ja nautimme siellä paikallisen lounaan tuoreista raaka-aineista. Cilenton rannikolle menemme perehtymään bufala mozzarellan valmistukseen ja oppimaan lisää paikallisesta ruokakulttuurista.

Salernon  lumoava vanha kaupunki tarjoaa elämyksiä moneen makuun.
Kapeiden satumaisten kujien kätköistä löydät mm. 62 vuotta lierihattuja tehneen hatuntekijän, aidon sadoista tuhansista koristenapeista täyttyvän nappikaupan, nahkakenkiä ja –laukkua tekevän käsityöläisen, parfyymipuodin, vintage-vaateliikkeitä.

Salernon tuomiokirkko ja sen loistokas marmorinen krypta on kaupungin tunnettuja nähtävyyksiä, kuten keskiaikainen Arechin linna vuorenrinteellä. Kävelykatu Vittorio Emanuelelta löydät puolestaan lukuisia merkkiliikkeitä. Salernon rannassa kulkee rantabulevardi, jossa niin paikalliset kuin kaupungissa vierailevat käyskentelevät päivän jokaisena tuntina. Edessä siintää kimalteleva meri ja kaupungista alkava Amalfin rannikkko. Kulttuurista kiinnostuneille Teatro Verdi tarjoaa oopperoita, baletteja ja konsertteja.   
​​
 
ALUSTAVA OHJELMA

Majoitus Salernon idyllisessä vanhassa kaupungissa Antica Salerno B&B: ssä ja B&B Salerno Centrossa .
Joogatunnit pidetään vanhan kaupungin sydämessä, joogan ja luontaishoitojen keskuksessa.

5.10.
Saapumispäivä

6. - 10.10.
Aamujooga klo 7-9

7. ja 9.10.
Yinjooga ja meditaatio klo 16.30 – 18.30

Aamiainen päivittäin joogan jälkeen klo 9.30

5.10. yhteinen illallinen Salernon vanhassa kaupungissa klo 19 paikalliseen ruokakulttuuriin tutustuen
6.10. Aamiaisen jälkeen kävelyretki vanhassa kaupungissa ja piipahdus Salernon kuuluisaan Duomoon ja lumoavaan marmorikryptaan. Lounas makrobioottisessa ravintolassa noin klo 13.
6.10.paikallisten viinin ja juustojen maistiaiset vanhassa kaupungissa klo 19
8.10. retki anjoviskylä Cetaraan. 
Cetara on 880-luvulla perustettu kalastajakylä Amalfin rannikolla. Tämä 2000 asukkaan idyllinen kylä on noussut maailmanmaineeseen colaturansa eli anjoviskastikkeensa ansiosta. Colaturaa muinaiset roomalaiset käyttivät lähes kaiken ruuan kastikkeena. Cetaran colatura valmistetaan noudattaen alkuperäistä reseptiä, jonka Amalfin sisterssiläismunkit aikoinaan kehittivät. Cetarassa pääset uimaan ja nauttimaan paikallisen lounaan. Cetaran vihannes- ja hedelmäkaupat ovat myös nähtävyyksiä itsessään. Voit tuoda halutessasi sieltä kotiin esim. kuivattuja yrttejä, chiliä, sitruunoita, colaturaa jne. Cetaran jälkeen halukkaat voivat paluumatkalla pysähtyä tunnetussa keramiikkakylä Vietri sul Maressa, joka sijaitsee Salernon ja Cetaran välissä.

10.10. retki Cilenton rannikolle, jossa pääsemme perehtymään herkullisen bufala mozzarellan valmistukseen paikallisessa meijerissä. Opastus meijerissä kestää noin tunnin. Tämän jälkeen nautimme tietysti ihanan lounaan paikallisiin herkkuihin tutustuen.  Paluumatkalla pysähdys Paestumissa, joka oli antiikin aikainen kaupunki ja kaupunkivaltio (polis) Suur-Kreikassa eli Magna Graeciassa, nykyisellä Cilenton rannikolla. Aikaa jää myös merenrannalle, joka on upea juuri tuolla alueella. Vapaaehtoinen retki erillistä korvausta vastaan.
Vaihtoehtoinen retki Caprin saarella. Vapaaehtoinen erillistä korvausta vastaan.


11.10. Lähtöpäivä
aamiainen

Olemme tarkoituksellisesti halunneet jättää lounaat ja illalliset omakustaiteiseksi ja -valintaiseksi, jotta pääset makusi mukaan valitsemaan juuri sinulle mieluisimmat ruokailupaikat. Annamme mielellämme lisätietoja mitä erilaisemmista ravintoloista/trattorioista Salernossa.

MATKUSTUS, MAJOITUS JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA
MATKA
Lennot eivät sisälly hintaan.
Lähin lentokenttä löytyy Napolista.
Helsingistä Napollin lentää mm. Lufthansa
Helsingistä suoraan Roomaan lentää mm. Finnair  ja
Norwegian

Itsenäisesti julkisia kulkuneuvoja käyttäen,
pääset Roomasta Salernoon erikoispikajunalla. Matka kestää reilut kaksi tuntia. Lisätiedot: Trenitalia ja Italo
Napolista pääset junalla 40 minuutissa Salernoon.

VARAUKSET
Varauksen voit tehdä puhelimitse (044 32 00 008), sähköpostilla (asiakaspalvelu@arsmondo.fi) tai lomakkeella.
Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan.

Varausmaksu 200 € maksetaan heti. ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia. Paikkoja on vain rajoitetusti ja ne täytetään varausjärjestyksessä. PAIKKOJA VAIN KYMMENELLE.


Hinta 950 € / henkilö
 

Hinta sisältää
*Saara Rönnholmin opetuksen 
*6 yön majoituksen kahden hengen huoneissa (pyydä tarjous yhden hengen huoneesta)

*yhden illallisen ja yhden lounaan Salernossa
*viinin- ja juustonmaistiaiset
*retken Cetaraan  (julkisia kulkuvälineitä käyttäen) ja lounaan

*suomalaisen yhteyshenkilön Salernossa

Salernon ja Cetaran kuvat: Marja Seppälä   
Kasvokuva Saara Rönnholmista: Martti Mara Ala-Rantala #instamara666
Split "juna-asemalla": Samuli Miettinen #samulimiettinen


VARAA TÄSTÄ