​
Käsityöläisten pajoista Teatro di San Carloon – tervetuloa Napoliin!
27.-30.1.2020
 
Napolista on tullut Italia-fanien uusi suosikkikohde. Ja nekin, jotka eivät ole itseään varsinaisina Italia-faneina pitäneet, ihastuvat italialaiseen kulttuuriin, ruokaan ja elämänmenoon vierailtuaan Napolissa.

Ei ihme, nimittäin kaupungista löytyy Euroopan vanhin oopperatalo, elinvoimainen street food –ruokakulttuuri, huikea arkkitehtuuri ja sen värimaailma, tunnelmalliset, vielä turistien löytämättömät kujat ja torit, kaupungin maailmankuulut kulttuuri- ja taideaarteet sekä unohtumattomat käsityöläisten pajat.

Tammikuussa järjestämme sinulle mukavaa tekemistä ja näkemistä Napolissa. Vierailemme paikoissa, joita et ehkä itse nopeasti kaupungista löytäisi. Tapaat paikallisia ihmisiä ja pääset kokemaan napolilaisen kulttuurin sydämellisyyttä.  Tule mukaan!
   
​​​​​
Alustava ohjelma

27.1.2020 napolilaisen ruokakulttuurin herkkuja
Saapuminen Napoliin ja majoittuminen B&B Neapolis Belliniin.
Yhteinen illallinen kasvisravintolassa klo 19.30. Pääset nauttimaan napolilaisesta kasvisruuasta paikallisten suosimassa kasvisravintolassa.

28.1.2020 käsityöläisten pajoista Euroopan vanhimpaan oopperataloon
Aamumme alkaa aamiaisen jälkeen klo 10, jolloin lähdemme tutustumaan ajattomien, käsintehtyjen nahkakäsineiden valmistukseen. Käsityöläiset Mauro ja poikansa Alberto jatkavat sukunsa käsityöläisperinnettä, joka alkoi Napolissa vuonna 1923. Vastaavanlaista 25 työvaiheen käsineenvalmistusta et muualta maailmasta löydä (noin 2 - 2,5 tuntia).

Lounastauko noin klo 13, jolloin nautimme tietysti hyvää paikallista ruokaa tunnelmallisessa trattoriassa.

    


​​
Lounaan jälkeen matkamme jatkuu ja tapaamme käsintehtyjen sateenvarjojen tekijän Marion. Mario jatkoi isänsä ammattia ja teki tärkeistä käyttöesineistä mestarillista taidetta. Näet mitä moninaisimpia materiaaleja sateenvarjoissa käytetään ja miten erilaisia muotoja ne saavat. Näiden käsityöläismiesten tapaaminen ja tarinankertominen on inspiroivaa ja tekevät päivästäsi unohtumattoman. Voit tietysti halutessasi hankkia myös itsellesi ainutlaatuisen sateenvarjon ja juuri sinun käteesi valmistetut käsineet (noin 1 tunti).
 
Omavalintainen illallinen, jonka jälkeen OOPPERA TOSCA Teatro San Carlossa klo 20.
Giacomo Puccinin säveltämä Tosca sai ensi-iltansa Rooman Teatro Costanzissa vuonna 1900.
Tammikuussa 2020 Euroopan vanhimmassa, vuonna 1737 rakennetussa Napolin oopperatalo San Carlossa kuullaan Italian yhden arvostetuimman kapellimestarin Donato Renzettin johtama Tosca. Lisätietoja laulajista löydät täältä
 
29.1.2020 pizzakurssi
 
Rauhallinen aamiainen.
 
Klo 10.30 – 13.30
Napolissa et voi tietenkään olla oppimatta, miten valmistaa aito pizza. Tässä kaupungissa pizzanteko on oma taiteenlajinsa. Pizzakurssilla opit, miten valmistaa oikeanlainen pizzataikina, miten pyöritellä taikinaa käsissäsi tehden siitä oikeankokoinen pohja sekä mitä aineita ja missä suhteessa aitoon pizzaan laitetaan. Pizza valmistuu tietysti kiviuunissa ja sen nautimme kurssin jälkeen italialaisen oluen kera. Myös pizzakurssipäivämme on rento ja hauska; kaiken lisäksi opimme taas jotakin uutta.

30.1. Lähtöpäivä
Aamiainen
 
Hinta 740€ sisältää
*3 yön majoituksen aamiaisineen kahden hengen huoneissa Neapolis b&b:ssä. Tämä b&b sijaitsee keskeisellä paikalla Piazza Bellinin kupeessa, barokki- ja renessanssityylisten rakennuksista täyttyvässä intellektuaalien korttelissa, musiikkikadun ja kuuluisalle arkeologiselle museolla johtavan kadun risteyksessä, yliopiston, konservatorion ja Accademia di belle Arten läheisyydessä.
*illallisen kasvisravintolassa sisältäen lasin paikallista viiniä
*opastetun päivän sateenvarjojen ja käsineiden tekijän luona
*pizzakurssin sisältäen pizzalounaan ja oluen
*oopperalipun Toscaan Napolin oopperatalossa Teatro di San Carlossa (palco I, fila centrali dietro), kirkkaanpunaisella merkityt paikat löytyvät täältä 

   
MATKUSTUS

Lennot eivät sisälly hintaan.
Lähin lentokenttä tietysti Napolista, jonne pääset kätevästi esim. Lufthansa lennoilla. Mikäli lennät Roomaan, pääset Napoliin reilussa tunnissa erikoispikajunalla Rooman päärautatieasemalta Rooma terminiltä.

VARAUKSET
Varauksen voit tehdä puhelimitse, sähköpostilla tai lomakkeella. Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi , sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan. Yhteystiedot ovat tässä alla.
Varauksen tehtyäsi saat tarkemmat tiedot linnasta.

Varausmaksu 200€ maksetaan 7 päivää varauksen jälkeen. ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse.

    
VARAA TÄSTÄ