​
Kirjallinen aistimatka 7.–13.5.2018
maailmankuulun viinialueen sydämessä Piemontessa, Italiassa
    
   
Kirjallinen aistimatka on suunnattu kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille aloittelijoista konkareihin. Kurssilla saat tilaisuuden inspiroitua ja innostua Italian upeista maisemista, kulttuurista ja esteettisistä elämyksistä.
 
Kurssin jokaiselle päivälle on suunniteltu kirjoitusryhmän yhteinen, aisteja herättelevä ja hemmottelema aktiviteetti, jonka yhteydessä toteutamme kirjoitusharjoituksia. Ohjelmassa on tarjolla nautintoja ruoasta ja juomasta kuvataiteeseen sekä kirjallisuuteen.
 
Jokaiselle kurssipäivälle on oma kirjoitusteemansa, jota kukin osallistuja voi lähestyä omista toiveistaan, tavoitteistaan ja tarpeistaan käsin. Kirjoittamisessa pureudutaan ennen kaikkea siihen, miten juuri sinä voit ilmaista itseäsi kirjallisesti, ja miten tai mistä voit ammentaa teksteihisi inspiraatiota.
 
Yhteisen ohjelman ohessa voit nauttia vapaasti kauniista ympäristöstä tai syventyä itsenäisesti kirjoitusharjoituksiin. Muuta et tarvitse matkalle mukaan kuin omat matkatavarasi ja mieluisesi vihon sekä kirjoitusvälineet.
 
Olet sitten vasta-aloitteleva kynäilijä tai julkaistu kirjoittaja, kaipaat sitten kipinää käsikirjoitukseesi tai elämääsi, tahdot sitten kirjoittaa muistelmia, näytelmiä tai runovärssyjä, tämä kurssi sopii sinulle.
    
 
Ohjaajana toimii sanataideopettaja ja kirjallisuusterapiaohjaaja Jenni Hurmerinta  
 
   
Kurssin ohjaajana toimii helsinkiläinen sanataideopettaja ja kirjallisuusterapiaohjaaja sekä kirjallisia palveluita tarjoavan Sanattu-yrityksen perustaja Jenni Hurmerinta. Jenni on yleisen kirjallisuustieteen FM, kustannustoimittaja, kirjoittava ja esiintyvä runoilija sekä kirjallisuuslehti Lumoojan entinen päätoimittaja. Hän on opettanut sanataidetta, luovaa kirjoittamista ja kirjallisuutta aktiivisesti vuodesta 2009 alkaen.
 
Jennille sanataide ja luova kirjoittaminen merkitsevät tapaa tutkia ja ymmärtää maailmaa sekä omaa itseä. Kun ihminen kykenee hahmottamaan ja sanallistamaan omaa kokemus- ja tunnemaailmaansa, voi hän olla läsnä aitona itsenään. Kirjoittaminen merkitsee Jennille hengittämistä, heittäytymistä ja hullaantumista kaikin aistein.

Kesällä 2016 järjestetyn kirjallisuusterapiaa ja luovaa kirjoittamista yhdistäneen Meri sisälläni -kurssin osallistujat kiittävät Jennin palautteesta, tuesta ja rohkaisusta. He kehuvat ammattitaitoista opetusta ja ymmärrystä ihmismielestä. Tämä kurssi kantaa, kiitos hurmaavan, sydämellisen vetäjän.
 
Jos olet kiinnostunut perehtymään paremmin Jenniin ja hänen työhönsä, ole hyvä ja vieraile sivuilla www.sanattu.fi.
    
 
Kurssimme pidetään Langhen viinialueen sydämessä, Monforte d’Albassa. Kirjoittamisen lisäksi pääset nauttimaan hyvästä ruoasta ja viinistä.
    
Langhe on Unescon maailmanperintökohde: horisonttiin asti kumpuilevia viinikukkuloita kuvaa vitaalinen kauneus. Kukkuloiden päälle rakennettuihin idyllisiin pikkukyliin saapuu matkaajia ympäri maailman viinien ja kulinarististen herkkujen inspiroimana. Kulttuuri, kulinarismi, taide ja luonto elävät harmoniassa.
 
Majoitus Casa Visettessä , jossa pääset nauttimaan aidosta piemontelaisesta lähiruoasta. Visettestä löytyy uima-allas ja aito suomalainen sauna.
Elegantit sviitit ovat ilmavia ja niissä vallitsee seesteinen tunnelma. Visette sijaitsee kahden kilometrin päässä Monforten kylästä, jossa pääset kuljeskelemaan suloisilla kujilla, piipahtamaan viinibaareissa, nauttimaan elävän italialaisen piazzan hyvästä energiasta.
Kuvat Casa Visettestä / Photos of Casa Visette: Michele de Vita   
​​

ALUSTAVA OHJELMA
 
7.5.2018 SAAPUMINEN
 
Lähempänä viikon ajankohta kerromme yhteiskuljetusmahdollisuudesta Milanon Malpensan lentokentältä, jonne Finnair lentää suoraan Helsingistä (laskeutumisaika Milanoon klo 10:05). Malpensasta Casa Visetteen on noin kahden tunnin matka.
 
Iltapäivän kävelyretki ( 2 km) Monforteen ja aperitivo kylän piazzalla.
 
Tutustumista ja kirjoitustuokio klo 18:30.
 
Illallinen Casa Visettessä klo 19:30
 
 
8.5.2018 KIRJALLINEN KÄVELY
Klo 8-10 aamiainen
Klo.10–13: yhteinen kävely viinikukkuloilla, aistien avaamista ja kirjoitusta.
Kirjoitusteemana minuus, inspiraation etsiminen ja oma elämä.
Lounas (omavalintainen) Barolon viinikylässä. Lounaan jälkeen kurkistus Barolon viinimuseoon.
Klo.19 illallinen Casa Visettessä.
 
9.5. KIRJALLINEN VIINI- JA JUUSTOMAISTELU
Aamiainen klo 8-10
Klo. 11:30 – 14:30 : retki viinitarhaan, viini- ja juustomaistelu sekä kirjoitusharjoituksia.
Kirjoitusteemana kaikin aistein kirjoittaminen.
Illallinen Casa Visettessä klo 19:30.
 
10.5. LUONNON JA YRTTIEN TAIKAA
Aamiainen klo 8-10
Klo 10:30 - 12 villiyrttien maailma: paikallisen yrttiviljelijän johdolla perehdymme piemontelaisiin villiyrtteihin: makuihin, tuoksuihin, parantaviin vaikutuksiin ja käyttöön ruoanvalmistuksessa.
Omaa kirjoitusaikaa.
Kirjoitusteemana mielen ja kehon hyvinvointi
Klo 19 illallinen upeassa Le Torrin ravintolassa Castiglione Fallettossa
 
11.5. Retki ALBAAN tai omaa kirjoittamista
Aamiainen klo 8-10
Aamiaisen jälkeen halukkaat voivat lähteä Langhen pääkaupunkiin eli 30 000 asukkaan Albaan (auringonnousu). Alba on kuuluisa valkoisista tryffeleistä, persikoistaan ja tietysti viinituotannostaan. Albassa myös shoppailumahdollisuus.
 
Omavalintainen lounaspaikka.
 
Lähtö Albasta takaisin Casa Visetteen klo 16:30
Alban retken hinta ilmoitetaan myöhemmin.
 
Mikäli et halua lähteä Albaan, voit siis kirjoittaa Visettessä, nauttia uima-altaalla tai vuokrata pyörän ja pyöräillä naapuruston viinikyliin.
 
Halukkaille järjestämme myös vierailun hasselpähkinätilalle ja juustolaan.
 
Pizza ja birra Monfortessa klo 19
 
12.5. KIRJAMESSUPÄIVÄ
Aamiainen klo 7-8
Aamiaisen jälkeen klo 8:30 lähtö Torinoon, Torinon kirjamessuille.
Lounas (omavalintainen) Torinossa – lounaan jälkeen noin klo 14:30/15 parin tunnin galleria- ja kirpputorikierros.
Paluu Casa Visetteen klo 20 mennessä illalliselle.
Kirjoitusteemana kirjallisuus ja kirjalliset vaikuttimet.
 
 13.5. LÄHTÖPÄIVÄ
Aamiainen


HINTA  
Hinta 1150€ / henkilö
Hinta sisältää:
 
-yllämainitun kurssiohjelman ja Jenni Hurmerinnan opetuksen ja palautteet
-6 yön majoituksen neljän hengen sviiteissä Casa Visettessä
-4 illallista ja 6 aamiaista Casa Visettessä (Ruokaviinin voit halutessasi ostaa illallisen yhteydessä)
-pizzan ja birran Monfortessa
-aperitivon Monfortessa
-illallisen Le Torrin ravintolassa
-viinitilavierailun viini- ja juustomaistiaisineen
-esitelmän villiyrteistä
-Torinon päiväretken
-suomenkielisen yhteyshenkilön paikan päällä kurssin aikana
 
Neljän hengen ja 50 neliön sviitti Corsinista avautuu upea näkymä La Morraan ja Monte Biancolle. Olohuoneesta pääset omalle yksityisterassillesi, jonka takana uima-allas ja tenniskenttä. Huoneistoon kuuluu tilava kylpyhuone ja 10 neliön nukkumaparvi.
 
Neljän hengen ja 54 neliön sviitti Romirascosta avautuu näkymä kohti Monfortea. Suuret ikkunat antavat huoneistoon paljon valoa. Huoneistoon kuuluu oma yksityisterassi, tilava kylpyhuone ja 10 neliön nukkumaparvi.
 
Myös kolmen ja kahden hengen huoneisto mahdollinen – pyydä tarjous.
 

VARAUKSET   
Varauksen voit tehdä puhelimitse, sähköpostilla tai lomakkeella.
Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan.
Yhteystiedot ovat tässä alla.  

Varausmaksu 100 € maksetaan 7 päivää varauksen jälkeen, ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia. Paikkoja rajoitetusti.

Jenni Hurmerinta

VARAA TÄSTÄ