​​​​​​​
Iyengarjoogaretriitti Cilenton rannikolla 29.8. – 5.9.2020

Ohjaajana sertifioitu Iyengarjoogan opettaja Kirsi Tietäväinen
Lämpimästi tervetuloa Kirsi Tietäväisen Iyengarjoogaretriittiin kuvankauniille Cilenton rannikolle!
 
Tämä eteläitalialainen rannikko on yksi Italian parhaiten pidetyistä salaisuuksista. Sen koskematon luonto ja upeat merenrannat häikäisevät kauneudellaan.
 
Tällä luonnonkauniilla rannikolla kirjailija Ernest Hemingway oli aikoinaan matkalla ja nähdessään kukkulan päällä sijaitsevan keskiaikaisen merenrantakylä Pisciottan hän inspiroitui näkemästään ja jäi kylään kirjoittamaan. Inspiraation tuloksena syntyi romaani Vanhus ja meri  (The Old Man and The Sea, 1952).
 
Tänne seudulle mekin siis matkaamme elo-syyskuun vaihteessa ja tänä vuonna Kirsin retriitti kestää siis kokonaisen viikon eli SEITSEMÄN yötä.
 
Cilenton rannikko sijaitsee Amalfin rannikon alapuolella, Tyrrhenanmeren rannalla ja ulottuu Salernonlahdelta Policastronlahdelle Campanian maakunnassa. Rannikon luonto on monilta osin vielä koskematonta ja villiä; sieltä löytyy mm. kalkkikivivuoristoja, kallioita, pieniä niemekkeitä, laaksoja, piilossaolevia rantoja ja puhtaita uimavesiä sekä yli 400 luolaa. Rannikko on tunnettu Cilenton ja Vallo di Dianon kansallispuistoista sekä satamakaupunki Agropolista. Paestum, kymmenen kilometriä Agropolista, on yksi maailman parhaiten säilyneistä kreikkalaisista temppeleistä. Se oli antiikin aikainen kaupunki ja kaupunkivaltio (polis) Suur-Kreikassa eli Magna Graeciassa, nykyisellä Cilenton rannikolla. Ja tietysti rannikko on tunnettu bufala mozzarellan valmistuksestaan, johon sinäkin pääset viikon aikana perehtymään.

Retriittimme pidetään upealla merenrannalla vain noin puolen tunnin kävelymatkan päässä Pisciottan kylästä. Merenrannassa majoitumme kahden ja kolmen henkilön rantamökkeihin (mobile home), jotka ovat pinta-alaltaan 25 m² ja joiden terassi on 20 m². Jokaisessa mökissä on kaksi huonetta, joista toinen on yhden hengen parisängyllinen huone ja toinen kahden erillisen sängyn huone. Jokaisessa mökissä on keittiö (joissa peruskeittiövälineet) ja kylpyhuone. Mökeistä löytyy myös TV ja ilmastointilaite. Kaunilla terassilla on ruokapöytä ja tuolit, jotta voit nauttia lounaista ja illallisista rauhassa omalla terassillasi. Myös pyyhkeet ja lakanat ovat mökeissä valmiina.

Ranta-alueella voit oleilla rantatuolissa aurinkovarjon alla. Mökkien läheisyydestä löydät myös ravintolan, minimarketin, baarin, uima-altaan ja tenniskentän. Ranta-alueella on myös muita matkaajia ja siellä tarjotaan iltaohjelmaa niin aikuisille kuin lapsillekin: musiikkia, tanssia jne.
 
Viikon aikana sinulle tuodaan aamiaistarpeet valmiiksi mökkeihin: leipää, mysliä, maitoa, hedelmiä, juustoja, kahvipaketti/teepusseja. Saapumispäivän iltana ja lähtöpäivää edellisenä iltana meillä on yhteinen kasvisillallinen rannalla. Muina päivinä voit kokkailla mökeissä itse tai nauttia rantaravintolan aterioista tai käydä vaikkapa Pisciottassa lounaalla. Illalla reitti on sen verran pimeä, että kannattaa nauttia illallinen joko omalla terassilla tai rantaravintolassa.
 
Joogatunnit pidämme rannan teatteritilassa.
 
Viikon aikana järjestämme retkiä (lisämaksua vastaan) alueen upeisiin luonnonkohteisiin, kuten Palinuron siniseen luolaan, Baia degli Infreschin huikean kauniiseen uimarantaan, bufala mozzarella –meijeriin (jossa lounas) ja antiikin aikaiseen Paestumiin sekä Agropoliin. Näet siis Cilenton rannikon parhaimpia alueita ja sanoinkuvaamatonta kauneutta.  

  
Sertifioitu iyengarjoogan opettaja Kirsi Tietäväinen
 
"Aloitin joogaamisen 90-luvulla hathajoogalla, josta siirryin astangajoogan kautta iyengarjoogaan. 

Joogan opettamisen aloitin 15 vuotta sitten. Päätoimisesti olen opettanut vuodesta 2006.
Iyengarjoogan opettajaksi valmistumiseni jälkeen olen syventänyt osaamistani paitsi kotimaassa ja Euroopassa myös Iyengarien joogainstituutilla Intiassa (Rimyi, Pune: heinäkuu 2012, joulukuu 2014, 2015 ja 2016). Joogan lisäksi elämääni kuuluu maalaiselämää perheen, lehmien, vuohien, kanojen ja mehiläisten kanssa pienellä myllytilallamme."
   
Sisilian vuoden 2017 joogaretriittiläisten kommentteja:
”Keho ja mieli kohtasivat rennossa ilmapiirissä. Mahtava ohjaaja, harjoituksia, lämpö, aikaa itselle, mukava porukka. Kiitos kokemuksesta!”
 
”Kirsi ohjaus on aina tarkkaa, mutta tunnelma on silti rento.”
 
”Erinomaista joogaohjausta Sisilian auringon alla.”
 
”Kirsin ohjaus on yksilöllistä ja eri ihmisten rakenteelliset ominaisuudet huomioonottavaa. Joogaviikon ilmapiiri oli rento ja erittäin positiivinen. Ihana loma. Kiitos.”
 
”Aloittelijalle salliva joogaohjaus. Henkilökohtaista, heti alusta asti.”
 
”Kirsin tutuissa ja turvallisissa käsissä nautimme viikon lämpöä ja rentoutumista. Nyt mieli virkistyneenä ja keho vetreytyneenä takaisin syksyiseen Suomeen. Tällä jaksaa ensi kesään!”
    
​​​​
ALUSTAVA OHJELMA

29.8.
Saapumispäivä

Illallinen klo 19.30
 
30.8.
Aamupäivällä energisoiva jooga klo 11 – 12.30
Illalla rauhoittava jooga 17.30 - 19
 
31.8.
Aamulla energisoiva jooga 7.30 – 9
Illalla rauhoittava jooga 17.30 - 19

1.9.
Aamulla energisoiva jooga 7.30 – 9
Illalla rauhoittava jooga 17.30 - 19

2.9.
vapaa päivä / retkipäivä

3.9.
Aamulla energisoiva jooga 7.30 – 9
Iltapäivä/ilta aikaa retkille.

4.9.
Aamulla energisoiva jooga 7.30 – 9
Illalla rauhoittava jooga 17.30 - 19
Yhteinen illallinen klo 19.30

5.9.
Lähtöpäivä
 

Aamun joogatunneilla keho herätetään uuteen päivään tekemällä dynaamisia koko kehoa energisoivia joogaliikkeitä, lempeästi ja omaa kehoa kuunnellen.
 
Illan tunneilla keskitytään hermostoa ja mieltä rauhoittaviin joogaliikkeisiin, terveyttä edistävien hengitys-, rentoutus- ja meditaatioharjoitusten kera.
 
Liikkeet ja harjoitteet soveltuvat kaiken tasoisille joogaajille ja harjoituksia pystytään muokkaamaan oppilaan oman lähtötason mukaisesti. Kaiken kokoiset ja -ikäiset ovat tervetulleita, myös vasta-alkajat!
       

MATKUSTUS, MAJOITUS JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA

Kerro matkareittisi, autamme sinua mielellämme nopeimpien reittien valinnassa. Lähin lentokenttä löytyy Napolista, jonne lentää mm. Lufthansa. Napolista Pisciottaan tietä pitkin on noin 175 km.
Lähempänä matkan ajankohtaa koordinoimme osallistujien lentotiedot ja järjestämme yhteiskuljetuksen erillistä korvausta vastaan lentokentältä kohteeseen. Myös junat kulkevat Napolista Pisciottaan. Lisätiedot: www.trenitalia.it

​HINTA
1050 € / henkilö sisältää
*Kirsi Tietäväisen opetuksen
*7 vuorokauden majoituksen rantamökeissä omassa huoneessa.

*2 illallista
*Aamiaistarpeet mökkiin valmiiksi tuotuna.

Nille, jotka majoittuvat kahden hengen huoneeseen, hinta on 990€ per hkl.


VARAA TÄSTÄ