Tanssin ja neurotieteen retriitti Hanna Poikosen kanssa
Sisiliassa  8. - 14.4.2019 
   
Tervetuloa Hanna Poikosen retriittiin Sisiliaan!

Retriittimme pidetään Torre Salsan luonnonpuistossa merenrannalla Sisilian länsirannikolla.
 
Kuusi kilometriä hiekkarantaa ja suojeltuja hiekkadyynejä;  upeaa välimerellistä luontoa, jossa vitivalkoiset kallionseinämät laskevat turkoosiin kimaltelevaan mereen. Palmuja ja kaktuspuita.
 
Noin kymmenessä minuutissa kävelet merenrantaan.
 
Luonnonpuiston alueelta löydät vain agriturismomme. Treenien lisäksi pääset uimaan sekä tekemään pitkiä kävelyjä hiekkarannalla ja luonnonpuiston alueella.

Hannan kehittämä WiseMotion valloittaa maailmaa


WiseMotion on Hanna Poikosen kehittämä menetelmä, joka muokkaa kehollista ajattelua, itsetuntemusta ja sanatonta vuorovaikutusta tanssin ja neurotieteen avulla. WiseMotion-tunnit koostuvat ohjatusta liikeimprovisaatiosta, kokemuksen  neurotieteellistä selityksestä sekä ryhmäkeskustelusta. Tuntien aikana siis kehollinen kokemus ja tieteellinen tieto sulautuvat yhteen.

Hanna on opettanut WiseMotion-menetelmää konferensseissa Berliinissä ja Bostonissa (Harvard Medical School). Lisäksi hän on pitää workshopeja festivaaleilla, kuten Kuopio Tanssii ja Soi, Magnesia (Helsinki), Iris (Hong Kong) sekä hyvinvointistudioissa kuten Alive Wellness (Hong Kong).  

Kenelle?

WiseMotion Explorers on suunnattu kaikille uteliaille liikkujille tanssitaustasta riippumatta. WiseMotion Explorers -tunneilla liikemateriaali on suunniteltu edistämään kehon ja aivojen prosesseja, jotka ovat keskeisessä asemassa luovuudessa, mielikuvituksessa, itsetuntemuksessa ja sanattomassa vuorovaikutuksessa.

Mitä retriittissä tehdään?

Retriitin tunnit alkavat hengitysharjoituksella. Johdattelemme kehon ja mielen rauhallisesti liikkeeseen kuulostellen senhetkistä olotilaamme. Improvisaation aikana liikumme sulavasti pari- ja ryhmäharjoitusten sekä yksilöllisen luovan liikkeen myötä. Jokainen tekee harjoitteen omalla taito- ja kuntotasollaan. Musiikki on läsnä aina hengitysharjoituksesta liikeimprovisaation loppuun asti luoden tunnelmaa muun muassa kauniilla melodioilla, luonnon äänillä ja rytmikkäillä osuuksilla.

Neurotieteen materiaali ja ryhmäkeskustelu tähtäävät kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen lisäämällä sitä ymmärrystä, joka on oleellisinta luovan, elinvoimaisen ja merkityksellisen arjen ylläpidossa. Neurotieteen osuudessa Hanna kertoo kuvien ja videoiden avulla juuri syntyneestä tanssikokemuksestamme neurotieteen näkökulmasta. Hän havainnollistaa esitelmää arjen esimerkein tuoden tuoreimman tieteellisen tiedon käytännön tasolle. Ryhmäkeskustelun aikana jokainen saa mahdollisuuden jakaa työpajan teeman, tanssin ja tieteen herättämiä ajatuksia ja tuntemuksia. Erilaisten kokemusten ja näkökulmien kuunteleminen syventää omaa ymmärrystä. 

WiseMotion kurkottaa niihin olemisen syvempiin kerroksiin, jotka ovat sanojen ulottumattomissa. Tanssissa inhimillisyyden perusainekset yhdistyvät luonnollisella tavalla: Fyysinen aktiivisuus, musiikin ja liikkeen rytmi, luova toiminta, yhteistyö sekä välittävä kosketus. WiseMotion-tunneilla hyödynnämme näitä aineksia kokonaisvaltaisen kehollisen kokemuksen saavuttamiseksi. 

Aamuharjoitus

Aamulla herättelemme kehon, mielen ja hengityksen tanssipäivään. Avaamme niskan ja hartiaseudun jännitykset, selän lihasten kireyden sekä jalkojen ja käsivarsien nivelten liikkuvuuden. Keskitymme kehon laajoihin liikeratoihin rauhallisen, hengityksen tahdittaman liikkeen avulla. Voimistamme kevyesti tanssin kannalta kehon tärkeimpiä tukilihaksia pilates-tyyppisilla harjoitteilla  keskittyen liikkeen laatuun toistomäärän sijaan. Herättelemme tasapainon, joka on perustana liikkeemme sulavuudelle. Lopuksi venyttelemme suurimmat lihasryhmät ja huomaamme, kuinka olemme läsnä ja valmiita uuteen päivään Sisilian upeassa ympäristössä.

 
 Katson video Hannan retriitistä täältä
Retriitti on avoin kaikille.

HANNA POIKONEN

Suomalaisen Hanna Poikosen vei ulkomaille tanssi, tiede ja uteliaisuus. Tänään hän asuu Barcelonassa, jossa häntä kiehtoo nykytanssin monimuotoisuus, jossa Pohjois-Euroopan ja Pohjois-Amerikan teoreettinen lähestymistapa liikkeeseen yhdistyy Etelä-Euroopan ja Latinalaisen Amerikan vahvaa elettyä kokemusta korostavaan tanssikulttuuriin.

Tanssimisen hän aloitti katulajeista edeten modernin tanssin kautta nykytanssiin. Tanssia hän on opiskellut muun muassa New Yorkissa (Gibney Dance, Movement Research), Barcelonassa (La Caldera, Institut del Teatre) ja Berliinissä (Marameo). Tutkiskelut kung fun, tai chin, buton ja somaattisia menetelmien parissa ovat opettaneet hänelle kokonaisvaltaisen lähestymistavan kehoon ja mieleen.

Hanna väitteli tohtoriksi tanssin neurotieteestä toukokuussa 2018 (Lääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto). Sitä ennen hän työskenteli 5 vuotta Zurichissä aivotutkimuksen parissa (ETH Zurich). 
Tanssin ja tieteen ulkopuolella hän nauttii ajasta perheen ja ystävien seurassa, kulttuurikokemuksista, hyvästä ruuasta ja seikkailuista koskemattomassa luonnossa aina tropiikista arktiselle alueelle.Lue mitä HELSINGIN SANOMAT kirjoittaa Hannasta. Juttu Hannasta myös YLEN UUTISISSA ja AREENASSA.
​​​​​
ALUSTAVA OHJELMA

8.4.2019 saapumispäivä
Klo 19.30 illallinen

9.4.2019
Klo 8.30 - 9.30 aamiainen
Klo 10-11.30 Kehon, mielen ja hengityksen herättely tanssiviikkoon
Klo 13.30 lounas apartementoilla
Klo 18-19.30 Luento ja ryhmäkeskustelu: tanssin ja musiikin neurotiedettä – Terveiden ja sairastuneiden aivojen hyvinvointi
Klo 20 illallinen

10.4.2019
Klo 8.30 - 9.30 aamiainen
Klo 10-11.30 Keho, mieli ja hengitys tanssin tekijöinä
Klo 13.30 lounas apartementoilla
Klo 18-19.30 WiseMotion Explorers: kosketus ja vuorovaikutus
Klo 20 illallinen

11.4.2019
Retkipäivä
Aamiainen klo 8-9
Lähtö retkelle klo 9, paluu klo 19.30 mennessä.
Retkelle lähtijät saavat mukaan mozzarella-tomaattipaninon, hedelmiä ja vesipulon. Mikäli et lähde retkelle, voit valmistaa lounaan nornaaliin tapaan apartementossasi.
Illallinen klo 20.

12.4.2019
Klo 8.30- 9.30 aamiainen
Klo 9.30-11 Keho, mieli ja hengitys tanssin tekijöinä
Klo 13.30 lounas apartementoilla
Klo 18-19.30 WiseMotion Explorers: luova prosessi
Klo 20 illallinen

13.4.2019            
Klo 8.30 - 9.30 aamiainen         
Klo 10-11.30 Keho, mieli ja hengitys kokonaisvaltaisessa liikkeessä
Klo 13.30 lounas apartementoilla
Klo 18-19.30 WiseMotion Explorers: tunteet kehossa ja aivoissa
Klo 20 illallinen

14.4.2019 lähtöpäivä
Aamiainen              
 
Agriturismon omassa luomuravintolassa nautimme päivittäin aamiaisen ja
kasvisillallisen. Illallinen on runsas italialaiseen tapaan ja
valmistettu alueella kasvavista raaka-aineista. Illallinen sisältää
lasin sisilialaista punaviiniä tai valkoviiniä.
 
Lounaan voit valmistaa asuntojen omassa keittiönurkkauksessa. Lounastarpeita saamme agriturismon omilta luomuviljelyksiltä: eri tomaattilajeja, kurpitsoja, yrttejä, munakoisoja, salaattia, kurkkua jne.
 
Agriturismossa majoitumme kolmen hengen apartementoihin, joissa oma terassi merinäköalalla, kylpyhuone ja keittiönurkkaus.
 
11.4.2019 järjestämme päiväretken kuuluille turkkilaisille portaille Scala dei Turchi. Nämä huimat valkoiset kalliojyrkänteet nousivat maailmanmaineeseen myös komissario Montalbanon siellä seikkailtua. Pääset kuulemaan temppelilaakson Valle dei Templin, kreikkalaisen taiteen ja arkkitehtuurin spektaakkelin tarinan paikallisen arkeologin opastuksella. Matkamme jatkuu Sisilian outlet -myymälöihin, joissa pääset tekemään hyviä löytöjä. Päiväretken hinta ilmoitetaan myöhemmin.     


     
MATKUSTUS, MAJOITUS JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA

Kerro matkareittisi, autamme sinua mielellämme nopeimpien reittien valinnassa. Lähin lentokenttä löytyy Palermosta, jonne lentää mm. Lufthansa, British Airways ja KLM
Lähempänä matkan ajankohtaa koordinoimme osallistujien lentotiedot ja järjestämme lisämaksua vastaan yhteiskuljetuksen Palermon lentokentältä suoraan agriturismoon.

Early bird -hinta
1190€ / henkilö sisältää
Hanna Poikosen opetuksen
6 vuorokauden majoituksen Torre Salsan agriturismossa kolmen hengen apartementoissa
6 aamiaista, 6 illallista ja lounastarpeet 5 päivän salaattilounaaseen

Lennot eivät sisälly hintaan


VARAUKSET
​Varauksen voit tehdä puhelimitse, sähköpostilla tai lomakkeella. Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi , sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan. Yhteystiedot ovat tässä alla.

Varausmaksu 200€ maksetaan 7 päivää varauksen jälkeen. ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Early bird -hinta on voimassa on 15.9.2018 asti.


    Ylin kuva: Tiina Pajamo, 2018.
Hanna Poikonen
VARAA TÄSTÄ