​​​
Vaellusviikko italialaisen vaellusoppaan Alberto Ierallan kanssa 25. – 31.10.2020

Triesten ja Friuli-Venezia Giulian alueella, Carso Karstin ylängöllä, jota kutsutaan Italian parhaiten pidetyksi salaisuudeksi
   
 
Tervetuloa ainutlaatuiselle vaellusviikolle, kuvankauniille ja historialliselle Friuli-Venezia Giulian alueelle Italian ja Slovenian rajalle, Koillis-Italiaan!
 
Alberto Ieralla on toiminut 14 vuotta sertifioituna IFMGA (International Federation of Mountain Guide Associations) vaellusoppaana. Hän puhuu sujuvasti englantia - ja tietysti italiaa. Paikan päällä on myös suomalainen yhteyshenkilö.
Alberto sai matkaajiltamme erinomaista palautetta Dolomiiteilla toteutetun vaellusviikon ammattitaitoisesta opastuksesta sekä mielenkiintoisesta ja tietopuolisesta perehdyttämisestä alueen historiaan.
 
Tämän itsehallinnollisen Friuli-Venezia Giulian alueen pääkaupunki on Trieste, jonne pääset Helsingistä kätevästi esimerkiksi Lufthansan lennoilla. Voit myös lentää Helsingistä Venetsiaan, joka on kahden tunnin junamatkan päässä Triestestä.

Vaellusviikon aikana majoitumme hotelli Porta Cavanaan ja hotelli Barbacaniin Triesteen.
 
Vaellamme päivittäin Carso Karstin ylänkömailla, jotka alkavat Triesten ulkopuolelta. Aluetta pidetään Italian yhtenä parhaiten pidetyistä salaisuuksista. Sitä on kutsuttu vaeltajan ja maastopyöräilijän paratiisiksi satumaisten maisemiensa ja upeiden ulkoilumahdollisuuksiensa vuoksi. Alue on tunnettu ainutlaatuisesta oliiviöljystään, viinistään ja hunajastaan. Alue vetää puoleensa vaeltajien ja maastopyöräilijöiden lisäksi myös lintubongareita. Sieltä löydät lintujen lisäksi lukuisia kukka- ja villiyrttilajeja.​​​
Alustava ohjelma
25.10.
Saapumispäivä Triesteen ja majoittuminen hotelliin
Yhteinen illallinen klo 19.30 Triestessä

26.-30.10. Vaelluspäivät

25.10. klo 19.30 yhteinen illallinen Triestessä

31.10. lähtöpäivä

Aloitamme päivittäiset vaellukset 26.-30.10. aamiaisen jälkeen klo 9 – 10 välillä. Vaellamme päivittäin noin 4-5 tuntia. Vaellusreitin alkupisteeseen menemme paikallisbussilla.

Vaellusreitit kulkevat upeissa, luonnonkauniissa maisemissa. Päivien aikana näet silmiesi edessä sinistä Adrianmerta, kirkkaanvihreitä ylänköjä ja mereen laskevia puhtaanvalkoisia kalkkikivikallioseinämiä. Vaellusreittimme tuovat sinut myös historiallisille paikoille ensimmäisen maailmansodan taistelualueille, joista Alberto kertoo päivien aikana. Alueelta löydät myös Italian parhaimpia luolia. Esimerkiksi Giganten luolan Karstin sydämessä. Tämä holvikattoinen luola on 65 metriä leveä ja 280 metriä pitkä. Se on tunnettu lukuisista tippukivistään ja stalagmiiteistaan. Luola on merkitty  Guinnessin maailmanennätyskirjaan "maailman suurimpana huoneena".

Vaelluspäivinä pääset myös vierailemaan Miramaren ja Duinon kuuluisissa linnoissa sekä Prosecco-kylässä, josta kuuluisa italialainen kuohuviini on saanut nimensä.

Viikon aikana nautimme siis ulkoilusta sekä tietysti hyvästä ruuasta, kuten Adrianmeren kalasta ja paikallisesta viinistä.

Omavalintaisen lounaan syömme vaellusreittien varrella. Alueella on tyypillinen Osmiza/Osmica-perinne eli maanviljelysperheet myyvät ja tarjoilevat kodeissaan tai viinikellareissaan itse kasvattamaansa ja valmistamaansa ruokaa viinin kera (noin 12-15€ per hkl). Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan samalla paikalliseen ruokakulttuuriin. Joinakin päivinä ennen vaelluksen alkua käymme myös kaupassa ostamassa eväät vaellukselle (noin 5-8€ per hkl). Omavalintaisen illallisen pääset puolestaan nauttimaan Triestessä vaelluksen päätyttyä. Kaupungilla on oma vahva ruokakulttuurinsa, joka on saanut vaikutteita naapurimaista. Se on myös tunnettu kahvilakaupunki satamaan tulevan kahvin ansiosta.

Vaellusviikolle tarvitset mukaan vaelluskengät ja 15-20 l:n repun, hatun, aurinkorasvaa, aurinkolasit, tuulen ja sateen pitävän takin.

Säätilojen vuoksi, ohjelmaa voidaan muuttaa turvallisuussyistä.
 
 
Triestestä
Adrianmeren rannalla, Slovenian rajalla sijaitseva 200 000 asukkaan Trieste on tunnettu erityisesti arkkitehtuuristaan ja hiekkarannoistaan. Friuli-Venezia Giulian alueen pääkaupungilla on pitkä historia satamakaupunkina, minkä ansiosta se on saanut vaikutteita monista eri kulttuureista.

Pikku-Wieniksikin kutsuttu Trieste viihdyttää niin kulttuurista kuin historiasta kiinnostuneita matkaajia. Romanttinen ja charmikas Trieste on kautta aikojen inspiroinut kirjailijoita ja taiteilijoita.
Itävallan arkkiherttua Ferdinand Maximillian von Habsburgin 1850-luvulla rakennuttaman Miramaren linnan lisäksi kaupungin keskusaukio Piazza Unità d’Italia sekä Roomalainen teatteri ovat Triesten kuuluisimpia nähtävyyksiä. Kaupungin useista teattereista tunnetuin on säveltäjä Giuseppe Verdin mukaan nimetty teatteri.

Friuli-Venezia Giulian alueella puhutaan italian lisäksi friulin kieltä, saksaa ja sloveniaa. Se sai autonomisen aseman toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1946.
 
 Hinta 850€ per hkl sisältää
*Alberto Ierallan vaellusopastuksen 26. – 30.10.2020
*kuuden yön majoituksen kahden hengen huoneissa aamiaisineen (hotelli Porta Cavana tai hotelli Barbacan).
*kaksi illallista: saapumispäivänä 25.10.2020 ja lähtöpäivää edellisenä iltana 30.10.2020 (illallinen sisältää lasin paikallista viiniä)
*bussiliput paikallisbusseihin, joita käytämme vaellusreiteille mennäksemme
*suomenkielisen yhteyshenkilön paikan päällä

Hinta ei sisällä
*lentoja, eikä matkoja Triesteen
*eväitä/lounaita vaelluksen aikana
*illallisia Triestessä, poikkeuksena yhteiset illalliset 25. ja 30.10.2020

VARAUKSET   
Varauksen voit tehdä puhelimitse, sähköpostilla tai lomakkeella.
Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan.
Yhteystiedot ovat tässä alla.  
Varausmaksu 200 € maksetaan 7 päivää varauksen jälkeen, ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia. Paikkoja vain rajoitetusti.


VARAA TÄSTÄ